سیاست
هدف از این نوشتار بررسی اثر سیمون وی و نیز پرداختن به دیدگاه خارج از عرف در خصوص احزاب و کارکرد آنها درجوامع کنونی است؛ اگرچه نقدهای سیمون وی رادیکال بوده و به نظر میرسد که امکان برچیدن احزاب وجود ندارد لیکن معطوف داشتن توجه به آن خالی از میل به زیست سیاسی بهتر و متکاملتر نیست لذا سعی میشود که برچیدن احزاب را از دیدگاه سیمون وی به فهم رساند.
با وجود اینکه در دوران جنگ سرد عملاً بین قدرتهای بزرگ شرق و غرب جنگی رخ نداد و جنبش عدم تعهد سهمی از این موفقیت را برای خود قائل است اما حکومتهای کشورهای جهان سومی و عمدتاً غیرمتعهد که وابستگی سیاسی به شرق یا غرب را برگزیده بودند عملاً درگیر جنگهای متعدد با یکدیگر شدند. اشتباه در این بود که کشورهای غیر متعهد از وابستگی نظامی اجتناب کرده بودند اما وابستگی سیاسی و اقتصادی را فراموش کرده بودند.
در این مطلب، به شرح مختصری از کتاب «چرا ایران عقب ماند و غرب پیش رفت؟» از دکتر کاظم علمداری میپردازیم.
این مقاله از فیلیپ هوپر، به شرح ژستهای معنادار کودکان و نوجوانان فلسطینی با نقاشیهای دیواری اردوگاه الدهیشه که علیرغم شرایط ناگوار، به فضاهای سیاسی و اجتماعی تبدیل شدهاند میپردازد.
در این مقاله ما قصد داریم ضمن شرح زندگینامهی الکسی دو توکویل، در رابطه با سیر فکری او دربارهی دموکراسی و معرفی آثار او بپردازیم.
این مقاله، با هدف روشنکردن مفهوم انقلاب و تمایز آن با پدیدههایی چون جنبشها، اعتصابات و آشوبها مطرح شده است.
مطلب پیش رو خلاصهای از مقالهی بررسی عوامل اجتماعی مؤثر در رفتار انتخاباتی ایرانیان، نوشتهی سعید صادق است.
ما در این مقاله قصد داریم ضمن تعریفکردن مفهوم «تصور» و «جنبشهای اجتماعی» که در متن پیش رو مطرح میشوند، به بررسی ادبیات تحقیق در سه محور اصلی بپردازیم.
آنتونیو گرامشی فیلسوف انقلابی، نظریهپرداز بزرگ مارکسیست، و از رهبران و بنیانگذاران حزب کمونیست ایتالیا در قرن بیستم بود.
کارل مارکس بهعنوان یکی از شخصیتهای مهم کلاسیک علوم اجتماعی شناخته میشود. رسالت اصلی او پایاندادن به استثمار کارگران با براندازی سرمایهداری و حرکت به سمت کمونسیم بود.